Kies voor het beste internetabonnement van Nederland met internetvergelijken.nl

Internetvergelijken helpt je het beste internetabonnement te vinden die bij je past. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van verschillende soorten internetverbindingen en abonnementsdiensten die beschikbaar zijn in Nederland. Ook geven we je enkele suggesties afhankelijk van jouw specifieke behoeften, die je zullen helpen de juiste keuze te maken met gebruik van de vergelijkingssite: internetvergelijken.nl

Internetvergelijken

 

Verbinding maken met het internet wordt in Nederland tegenwoordig gemakkelijker door allerlei internetproviders die verschillende manieren aanbieden om verbinding te maken met een overvloed aan abonnementen.

Maar de hoeveelheid keuzes kunnen de beslissing voor de beste internet provider met een mijnenveld aan informatie gemakkelijker maken, vooral als je enkele details mist die in de kleine lettertjes zijn verborgen.

 

5 Vragen die internetvergelijken.nl kan beantwoorden bij het kiezen van het beste internetabonnement

 1. Welke internetproviders bestaan er in Nederland?
 2. Van welk soort internetabonnement / pakket profiteer ik het meest?
 3. Is internetsnelheid belangrijk?
 4. Maakt het uit welk apparaat ik gebruik om verbinding te maken met internet?
 5. Welke verschillende soorten internetdiensten en pakketten zijn beschikbaar?

 

Internetproviders & Abonnementsdiensten in Nederland

 • Fiber Alles-in-1 Medium (internet and bellen)
 • KPN – Internet and TV 4k to 100 Mbit / s  (internet and phone calling)
 • T-Mobile Home Fiber Optic Internet 500 Mb voor bellen en TV (internet en bellen)
 • Telfort Alles-in-1 100Mb (internet and bellen)
 • Ziggo Internet Complete (Alleen internet)
 • Youfone (internet, TV)
 • Online.nl (internet, TV, bellen)
 • Tele2 (internet, TV en bellen)
 • NLE (internet, TV en bellen)

 

Hoe moet je Internetvergelijken.nl gebruiken

Op de internet vergelijkings pagina’s hebben we nuttige informatie geplaatst zoals verbindingssnelheid, prijs en of tv en bellen inbegrepen zijn om je beslissing makkelijker te maken. Lees echter eerst de punten hieronder door, om te zien waar je rekening mee moet houden om de juiste keuze te maken:

Controleer eerst welke internetproviders er op jouw locatie beschikbaar zijn

Je Nederlandse adres maakt een groot verschil in de soorten internetdiensten en verbindingen die beschikbaar zijn. Je keuzes kunnen DSL-, kabel- en glasvezelverbindingen zijn, maar deze zijn niet allemaal overal beschikbaar.

Het eerste wat je moet doen als je een internet vergelijkingssite gebruikt, is een postcode controle. Voer bovenaan de pagina je postcode en huisadres in en klik vervolgens op de knop ‘Controleren’. Je ziet dan een lijst met internetproviders in je regio en de abonnementsservices die zij aanbieden.

 

Van welk abonnement of pakket profiteer ik het meest?

Denk na over de verschillende services die je nodig hebt van een internetabonnement. Heb je alleen internet nodig of ook tv en telefoon? Als je alleen een mobiele telefoon gebruikt en geen vaste lijn met een extra telefoonnummer nodig hebt, kun je de bel-optie weglaten en als je de hele dag naar YouTube of Netflix kijkt in plaats van tv, kun je ook de tv-optie weglaten .

Zoals je kunt zien in de bovenstaande lijst van ‘Internetproviders en abonnementsdiensten in Nederland’, bieden sommige serviceproviders internet, tv en bellen aan, terwijl anderen alleen internet aanbieden.

In de lijst met internetproviders die je op de internet vergelijkingspagina’s kunt zien, kun je de selectievakjes voor internet, televisie en bellen (telefoongesprekken) inschakelen. Dit zal de keuzelijst beperken of uitbreiden en kan je goedkopere opties geven als je bepaalde services nodig heeft.

 

Wat voor internetsnelheid heb je nou echt nodig?

internetsnelheid

De snelheid van je internetverbinding is uiteraard belangrijk en de meeste internetproviders vermelden hun snelheid in megabytes per seconde (Mb/s).

Nogmaals, je adres is een beslissende factor in wat de snelheid daadwerkelijk is in jouw specifieke locatie, dus neem niet aan dat het vermelde tarief ook precies zo zal zijn totdat je de kwaliteit van de service op je specifieke adres hebt gecontroleerd met de postcode controle-functie.

In de regel geven kabel- en glasvezelverbindingen u de hoogste snelheden, terwijl VDSL- en ADSL-verbindingen veel langzamer zijn.

 

Welke apparaten kan ik aansluiten?

De meeste internetverbindingen worden geleverd met een modem / router die via een kabel verbinding maakt met je computer en meestal ook een wifi-verbinding biedt zodat je mobiele apparaten draadloos kunt verbinden.

 

Mobiele apparaten

Een wifi-verbinding bij je thuis is een geweldige manier om kosten te besparen door online te gaan via het netwerk van je mobiele apparaat. Als je niet thuis bent, moet je waarschijnlijk extra betalen om toegang te krijgen tot internet en op internet te zoeken of apps zoals Skype te gebruiken via je mobiele apparaat. Maar wanneer je een wifi-verbinding binnen bereik hebt, kun je je internetverbinding uitschakelen vanaf je mobiele netwerk en in plaats daarvan verbinding maken via je eigen modem / router.

 

Internet TV

Met de meeste moderne tv’s kun je verbinding maken met internet via een kabel die naar de modem / router van je huis gaat, zodat je op internet kunt surfen op dezelfde manier als op een pc of laptop. Je kunt echter ook profiteren van toegang tot een groot aantal kabel-tv-kanalen die via sommige internetverbindingen worden gevoed.

Op internetvergelijken.nl wordt deze optie weergegeven door op het selectievakje TV te klikken, waardoor een tv-pictogram “zenders” in de lijst met internetproviders wordt weergegeven. Het aantal beschikbare kabel-tv-kanalen inclusief High Definition (HD) -kanalen wordt ook op de doos weergegeven.

Het aantal kabel-tv-kanalen dat bij elke serviceprovider beschikbaar is, varieert van ongeveer 40 tot meer dan 80, waardoor je een verscheidenheid aan programma’s in categorieën hebt, zoals films, kinderen, documentaires, komedies en sport. Dus als je hier fan van bent, klik dan op TV als een van je favoriete opties.

 

Wat zijn de beste internetabonnementen en deals?

De concurrentie tussen internetproviders is groot en de deals die ze aanbieden veranderen regelmatig om verschillende gebundelde pakketten aan te bieden tegen een vast maandelijks of jaarlijks tarief inclusief internet, telefoon en tv. Lees echter de kleine lettertjes en zorg ervoor dat je precies weet waarvoor je je aanmeldt.

De internet vergelijkings pagina’s maken het gemakkelijk om de huidige kosten van een pakket te vergelijken met de kosten 6 maanden geleden. Klik op die balk en bekijk precies welke extra services beschikbaar waren en niet inbegrepen in vergelijking met het huidige aanbod. Een pakket kan bijvoorbeeld functies bevatten zoals een maandelijkse korting, specifieke kanalen (met name sport- en filmkanalen), tv-on-demand en verbindingskosten.

Een ander ding om op te letten is of de kosten van een basispakket in de loop van de tijd veranderen. Misschien vind je een goede deal voor een all-inclusive pakket dat geweldig klinkt en je alles geeft wat je nodig hebt, maar zorg ervoor dat de prijs binnen 3 maanden niet plotseling verdubbelt of verdrievoudigt. Nogmaals, dit is iets dat je gemakkelijk kunt controleren wanneer je de internet vergelijkingspagina’s gebruikt.

 

Wat zijn de beste internetproviders in Nederland?

Dat is iets dat alleen jij kunt beslissen op basis van jouw specifieke behoeften en locatie. De grootste en langst gevestigde providers in Nederland zijn Ziggo en KPN.

Ziggo is een relatieve nieuwkomer, maar zij zijn de grootste internetprovider in Nederland en bieden kabeltelevisie, breedband internet en telefoondiensten aan in hun abonnementen. Hun prijzen zijn echter relatief hoog.

KPN is veel langer gevestigd, dus het is uitgebreider en heeft een goede reputatie voor vriendelijke klantenservice tegen redelijke prijzen voor verschillende pakketten.

Tele2 is het vermelden waard als het oudste bedrijf die vrij goedkope internet abonnementen aanbiedt. De lage kosten komen echter overeen met een lage snelheid, wat prima is als je niet veel online doet, behalve het bladeren door standaard websites. Als je HD-tv wilt dan is deze lage snelheid echter niet goed genoeg en zul je misschien je dure OLED-tv in een woedeaanval in een nabijgelegen kanaal gooien als je je favoriete programma niet kunt bekijken.

 

Begin met het vergelijken van internetdiensten

Dus nu je gewapend bent met een beetje meer achtergrondinformatie over hoe je de beste keuze van internet provider kunt maken, bekijk onze vergelijkingspagina hier en ga op zoek naar een serviceprovider in je buurt.